Capture

8 roluri pentru viitorul HR

Singura constantă în viață este schimbarea.  

Același principiu se aplică în prezent și în ceea ce privește rolul de HR. 

Pandemia, schimbările de dinamică pe piața muncii, diferențele transgeneraționale, evoluția tehnologică sunt doar câțiva dintre factorii care impactează rolul și necesarul de skill-uri pentru un profesionist HR.

Într-un articol publicat pe HBR se accentuează faptul că persoanele de HR se află momentan în postura de a a-și dezvolta o perspectivă holistică a business-ului și a sănătății mintale, emoționale și fizice a angajaților. 

De asemenea, se observă o schimbare de mentalitate: serviciile privind bunăstarea angajaților nu mai sunt considerate simple beneficii ci un instrument important care conduce la creșterea gradului de retenție a acestora. 

Dat fiind acest context se preconizează inventarea unor roluri noi care să suplinească mai bine noua tipologie de cerere. 

1. Responsabil wellbeing 

Rolul presupune gândirea unor procese și inițiative care să asigure bunăstarea angajaților atât pe plan emoțional cât și mintal și fizic. Acest rol a fost introdus deja la nivel internațional.

2. Responsabil remote work 

Work-from-home este un model care cu siguranță va rămâne printre preferințele angajaților. Tocmai de aceea se vehiculează apariția unui nou rol ca HR și anume un responsabil de munca remote. Această persoană ar trebui  să se asigure că toate procesele și activitățile companiei pot fi executate într-un regim online.

3. Responsabil cu gestionarea datelor sensibile și securitate 

Întrucât gradul de digitalizare crește tot mai mult algoritmii ajung să înlocuiască alegerile umane. Din acest motiv, se preconizează dezvoltarea unui alt rol care să fie responsabil de gestionarea bias-urilor dezvoltate de algoritmi.

4. Responsabil workspace 

Rolul presupune colaborarea cu CEO, CFO și Facility Manageri pentru a se asigura că spațiul de lucru este corespunzător normelor sanitare și oferă siguranță angajaților. 

5. Responsabil Future of Work 

Date fiind schimbările din cauza pandemiei pe buzelor tuturor este conceptul de Future of Work, tocmai de aceea un potențial rol este chiar în această zonă. Acesta ar fi responsabil să se asigure că în organizație există seturile de skill-uri esențiale pe măsura ce forța de muncă continuă să evolueze. Acest rol s-ar concentra atât pe stabilirea strategiei organizației pentru viitorul muncii, cât și pe propunerea de eforturi de recalificare și perfecționare pentru angajații actuali.

6. Responsabil programe de educare cu ajutorul VR

Ca și în cazul unora dintre rolurile de mai sus și acesta se concentrează în jurul ideii de tehnologie. Acesta ar presupune scalarea unor programe de educare, onboarding și recalificare a angajaților prin utilizarea VR.

7. Responsabil cu experiența angajaților 

După cum îi spune și numele este un rol ce presupune conectarea informațiilor din formulare, păreri ale angajaților ș.a.m.d cu modele din alte industrii pentru a crea programe care să contribuie la îmbunătățirea experienței angajaților. 

8. Responsabil cu analiza datelor 

Acest rol presupune colectarea datelor venite din feedback-ul angajaților și creionarea unor analize numerice care să stea la baza decizilor strategice ale organizației. De asemenea este necesară realizarea unei strategii clare care să stea la baza colectării acestor date.

 

Ce alte roluri crezi vă vor mai apărea?

Distribuie articolul

Află cum poți îmbunătăți experiența candidaților și vizitatorilor tăi cu Visidot