14 Septembrie este echivalentul redeschiderii școlilor. Emoțiile rămân aceleași ca întotdeauna, diferența este că anul acesta sunt amplificate de pandemia cu SARS-COV-19.
Protecția copiilor și a cadrelor didactice este și va fi mereu pe primul plan. Pe lângă măsurile de siguranță deja impuse de autorități, folosirea unui sistem de gestionare vizitatori poate aduce un plus de valoare, liniște și control.
Să începem cu începutul.
Ce este un registru digital?
Un registru digital înlocuiește caietul fizic pe care, până în prezent, se făcea colectarea datelor vizitatorilor și facilitează efortul depus de persoanele care se ocupă cu paza și protecția insituției.
De ce registrul digital este o alternativă mai bună a clasicului caiet?
Folosirea clasicului caiet in detrimentul unui registru digital impune o serie de părți negative ce au de a face cu securitatea datelor personale, eficientizarea proceselor interne sau chiar apanarea performanței business-ului.
Printre dezavantajele registrului clasic regăsim următoarele:
- Datele notate într-un caiet sunt foarte dificil de gestionat: lizibilitate, notarea informațiilor în multiple registe etc.
- Căutarea datelor precum numele sau prenumele persoanei precum și intervalul orar în care a fost prezent nu este posibilă decât cu efort de timp considerabil
- Un registru fizic se degradează în timp și acest lucru nu permite menținerea informațiilor pe termen mai lung
- Gestionarea mai multor locații și accesul la informație per fiecare unitate se poate dovedi a fi un proces extrem de ineficient
- Nu permite accesarea statisticilor care pot contribui la decizii strategice și de performanță
Sursă: Unsplash
Cum ajută un registru digital școlile?
-
Siguranța elevilor
Cum menționam și anterior, responsabilitatea instituției de învățământ este asigurarea siguranței elevilor. Cu ajutorul unui sistem digital orice persoană care intră în școală va avea obligația să-și introducă datele (nume, prenume ș.a.m.d). Din platforma administrativă, directorul școlii sau alte persoane împuternicite vor avea o evidență clară a persoanelor care au intrat/ieșit din clădire precum și ziua/ora la care acestea au sosit. În acest fel, în cazul unor potențial incidente se va putea vedea clar cine a fost în clădire și în ce interval.
-
Separarea personalului de vizitatori
Fiind un mediu deschis, se întâmplă des ca în incinta unei școli să intre diverse persoane care se pot recomanda ca și parte din personal. Cu ajutorul unui sistem de gestionare digital acest lucru poate fi oprit, făcându-se o delimitare foarte clară între personal și vizitatori.
-
Posibilitate de alertă în cazul situațiilor de urgență
Cred că ne amintim cu toții momentul simulărilor de incendii de la școală. Un exercițiu pe cât de amuzant pentru mințile noastre de copii, pe atât de important pentru siguranța tuturor. Dar ce te faci când simularea nu mai este o simulare ci un incendiu în toată regula? Pentru a asigura o evacuare adecvată pentru toată lumea aflată în clădire este necesar să știi câte persoane se află, de fapt, în incintă. Astfel de informații se pot obține din interfața de administrare a unei soluții digitale. Puteți verifica numărul de persoane care se află în momentul respectiv în clădire precum și a celor care au fost dar au plecat.
-
Evidența elevilor
Un alt aspect la care ajută o soluție digitală este menținerea unei evidențe a elevilor (dacă se dorește acest lucru pe lângă prezența clasică efectuată la clasă). Cu ajutorul datelor colectate, se pot lua decizii strategice privind durata medie a timpului petrecut în școală, capacitatea de acomodare a instituție ș.a.m.d
Acestea sunt doar câteva dintre avantajele folosirii unei soluții digitale.
Cum altfel ați folosi un astfel de registru digital?