Salutare,
Sperăm că articolul te găsește cu vești bune și o gură de respiro pentru restaurantul tău acum că s-a permis redeschiderea.
Chiar dacă sunt în continuare o serie de restricții, capacitatea restaurantului este la jumătate și încă îți revii din unda de șoc dată de pandemie, probabil că te simți puuuțin mai ușurat. Oamenii au reînceput să vină la voi, să se bucure de mâncarea pregătită cu atenție și muzica faină din fundal.
Probabil că nu ai apucat să-ți tragi sufletul că deja au început să-ți curgă tot felul de întrebări: Dar vine toamna, cum vom rezista? Cum să-i mențin pe clienți alături? Ce trebuie să fac să rămân în business? Cum să gestionez cât mai bine personalul?
Un sistem de gestionare clienți are o serie de beneficii care îți pot răspunde la câteva dintre întrebările de mai sus.
Gestionarea personalului
Unul dintre principalele avantaje al unui registru digital pentru clienți este faptul că îți permite să analizezi care sunt orele cele mai aglomerate din restaurantul tău.
Având aceste date precum și numărul mediu de persoane care trec zilnic/săptămânal sau lunar pragul restaurantului poți preconiza când localul tău este mai plin și necesită mai mult personal.
În felul acesta reușești să gestionezi mai ușor numărul angajaților, durata turei lor de lucru și câștiga implicit timp și bani.
Gestionarea spațiului
Te-ai gândit vreodată cum te pot ajuta statisticile pentru organizarea restaurantului? Cu ajutorul acestora poți răspunde la următoarele întrebări:
- Câți clienți sau evenimente private puteți servi într-o anumită perioadă de timp?
- Care este numărul mediu de persoane care vizitează restaurantul și ce tipuri de clienți sunt: cupluri, familii de 3-4 persoane?
- Câți clienți se află în restaurant într-un anumit moment al zilei?
- Cât de eficient folosiți spațiul și capacitatea de care dispuneți?
Folosindu-te de toate aceste date poți gândi organizarea spațiului restaurantului tău astfel încât să obții maximul de eficiență.
Sursă: Unsplash
Campanii speciale pentru orele mai lejere
Evidența orelor mai puțin aglomerate te poate ajuta să gândești o serie de discount-uri speciale care să atragă clienții și în acele intervale. De exemplu, dacă ai observat că în intervalul 14:00-16:00 numărul clienților este redus poți include o ofertă de brunch și suc gratuit sau o reducere de 15% la felurile de mâncare din categoria specialitatea casei.
Fidelizarea
Cu ajutorul unui sistem de gestionare clienți poți avea acces și la top-ul celor mai fideli clienți ai restaurantului tău. În felul acesta poți gândi campanii de fidelizare pentru aceștia, crescând totodată și notorietatea brandului.
Sursă: Unsplash
Comunitate
Menținerea unui registru cu informații despre clienții tăi poate ajuta la construirea unei comunități în jurul brand-ului. În felul acesta poți organiza evenimente speciale, crea campanii de marketing sau gândi un set de discount-uri speciale.
Acestea sunt doar câteva metode prin care un registru pentru clienți îți poate ajuta afacerea să devină mai performantă și eficientă.
Tu cum te gândești să folosești datele colectate?
–-
!Disclaimer: Pentru a putea folosi datele în scopurile menționate mai sus este important să menționezi acest lucru în politica de GDPR a restaurantului și să ai consimțământul clienților tăi.